Extractii dentare,chirurgie dento-alveolara, chistectomii, implanturi dentare, aditii osoase, sinus lifting.

Implantul dentar

Reprezinta un dispozitiv special plasat in osul maxilar sau mandibular, cu scopul de a inlocui dinti lipsa sau pentru a realiza o baza necesara fixarii protezelor fixe au mobilizabile.
Succesul terapiei prin implanturi depinde de o serie de factori, dintre care de importanta majora apare si corectitudinea cu care pacientul reuseste sa-si efectueze zilnic igiena corespunzatoare.
Mijloacele ajutatoare de igienizere se aleg in functie de tipul suprastructurii si de manualitatea pacientului:

  • indicate fiind periutele de dinti clasice cu perii moi si capete rotunjite; pentru curatarea interproximala (interdentara);
  • se poate utiliza matasea dentara sau benzi si fire de bumbac, care se introduc dinspre vestibular spre oral, pe sub suprastructura , inconjurand stalpul-implanta;
  • pentru curatarea interdentara se utilizeaza cu success si periutele interdentare;
    Utilizarea dusurilor bucale este indicate in completarea metedelor de igienizare, avand grija san nu se directioneze jetul de apa in santul gingival.

Este bine ca igienizarea necesara sa fie completata de clatiri repetate cu apa de gura, cu componente dezinfectante si de curatire.

Pe langa aceste metode de igienizare effectuate de pacienti acasa, ei trebuie sa se prezinte periodic la medicul currant pentru igienizarea profesionala. Astfel medicul stabileste eficienta igienizarii efectuate de pacient.